Om at holde balancen…

august 31, 2018 3506 Af UE298865

Jeg havde engang dejlig veninde der hed Kate, som jeg savner, især vores mange og lange samtaler, der ofte varede til ud på de små timer, siddene ved spisebordet i hendes hyggelige køkken med en flasker vin.

Hun blev også den person, der åbnede mine øjne for den spirituelle verden.

Kate havde fået udgivet en kontroversiel bog i Norge, engang i tresserne, der havde fået  meget omtale, da den handlede om mennesket Jesus og hans mor Maria og  gik imod den gængse  bibelopfattelese.

Bogen hed “De kaldte mig guds søn, men jeg var søn af Maria.”

Selv var jeg rimeligt velbevandret i bibelkundskab, efter at have modtaget store doser religionsundervisning af nonner og præster  i den katolske pigeskole, jeg af en eller anden grund var blevet indmeldt i.

Selv om jeg ikke bestilte andet end at gøre oprør og ikke kunne indordne mig under nonnernes strenge disciplin, hvilket medførte at jeg som 12årig blev bortvist fra skolen, efter endnu engang at have opdateret den forhadte skoleuniform, til sidste modetrend, var jeg alligevel  blevet påvirket af den katolske kirkes mystik og indvielses ritualer, som jeg syntes var totalt fraværende i den renskurrede protestantiske kirke .

Da Danmark under reformationen i 1536 overgik fra katolicismen til protestantismen,  gik man særdeles grundig til værks,  ved bogstaveligt at overmale alle de smukke  kalkmalerier og fjerne de mange  helgenfigurer. Alt blev hvidkalket,  med det resultat af gudstjenesten ligeså godt kunne foregå i et forsamlingshus.

Ved godt at den katolske kirke også var og er rædselsfuld…men blev som sagt tiltrukket af cermonierne, sakramenterne og den gregorianske kirkemusik.

Hvor vil jeg hen med alt dette her…..jo

Der går ikke en dag uden man på tv og i pressen får oplyst, at antallet af mennesker der slås med angst, stress og depressioner er hastigt voksende og ulykkeligvis er der mange unge og børn i statestikken.

Hvorfor sker det, og hvad kan der gøres.

Rækken af bogstavs diagnoser vokser, og der uddeles piller i massevis. Lappeløsninger der ikke duer i længden.

Der er blandt de fleste børn og unge en total mangel på skal vi kalde det åndelig dannelse. Hos mange også mangel på almindelig dannelse, men det er et andet indlæg.

Nu mener jeg ikke at religionsundervisning  i den gammeldags stil, hvor Gud er en gammel mand med hvidt skæg der sidder oppe i himlen, skal genindføres.

men et kendskab til biblen må være et must.

Der mangler en spirituel vejledning i folkeskolen og savnes  åndelige vitaminer i form af  introduktion til de indre planer, hvor vejen til glæde og harmoni skal findes. Ikke på Facebook og Twitter.

Det er vigtigt at få sået frøene til indsigt i en tidlig alder, så de kan spire og gro  og skabe en sund psyke, der kan guide  barnet, teenageren og den voksne  helskindet igennem tidens tilbedelse af  teknikken og den enorme fokus på kroppen og at man skal se ud på den rigtige måde.

Vi lever i  dualiteternes verden.  Der er nat og dag. Lys og mørke. Liv og død. Glæde og sorg. Yen og Yang .  Alt  fungerer i kraft af hinanden.

Det ene kan ikke eksistere uden det andet og det går galt,  når der kun er fokus på den ydre udvikling og den indvendige er en krøbling.