Skal man beskæftige sig med den mørke side af livet for bedre at kunne sætte pris på den lyse ?

september 20, 2018 3190 Af UE298865

Hvad er det der så dragende ved det makabre, for dragene er  det,  hvilket kan ses på diverse horrorfilm der produceres og på noget der kaldes for dark tourism,  hvor turister er intreseret i at besøge uhyggelige kirkegårde, hjemsøgte huse og herregårde.

Få en snak med  en seriemorder eller hans bedste ven eller deltag i en woodooo seance, hvis du er i Afrika eller Brasilien.

Min datter er i disse dage i Berlin hvor hun bla a skal besøge The dungeons, der er et underholdningssted,  hvor man udsættes for alle mulige uhyggelige scenerier .

Selv har jeg også læst samtlige Steven King bøger og set en masse hårrejsende horrorfilm for at få det der kick. Gør det ikke mere da jeg bor alene og temmelig isoleret.

Hvorffor giver skrækken et kick, er det fordi “Jeg er tvunget ud af min komfort zone, hvilket har gjort at jeg  føler mig mere i live….

Undskyld jeg siger det, men  en sådan sær opløftethed kan  også føles,  idet  man træder ud fra af kapellet efter  en begravelse .

I Bankok er der for nyligt åbnet en bar, der hedder ” Death-awareness cafe” der  er udsmykket med kranse og skeletter.

Hvis man ønsker det kan  morgenkaffen  indtages  i en kiste.

Ejeren Dr Veeranut Rojanaprapa fik ideen efter at have fulgt buddistisk undervisning, hvor  der læres  at bevidstheden om døden,  viser at livet er dyrebart og at man skal gøre sig umage med at  leve det,  så man bliver den bedst mulige udgave af sig selv.

Skal vi alle ind imellem  meditere på  mørket, for derved at sætte større pris på lyset oog ikke som mange new-age bevægelser  mener  , stå og hoppe foran og  råbe  “Jeg er fantastisk, jeg er lykkelig”