Paprika Steens film, Den tid på året, så jeg så i går…med spænding da jeg i mange år en af deltagerne til denne julefest

november 23, 2018 8825 Af UE298865

Det var med en vis spænding at jeg igår gik i Grand for at se Paprika Steens film “Den tid på året “.

Spændt fordi jeg selv i flere år var en af deltagerne i  julefesten, der hvert år blev afholdt lillejuleaften hos Lotte Tarp og Niels Jørgen Steen.

Jeg var med, fordi jeg  var gift , med forfatteren Henrik Stangerup, som tidligere havde været gift med Lotte Tarp ..

Hvor meget ville jeg mon kunne  genkende fra det virkelige persongalleri. hvor der  gennem årene var   så rigeligt med  inspiration  at tage af  ,  da deltagerne til julefesten var mere eller mindre excentriske skuespillere, billedkunstnere eller musikere,  med egoer, der så ud til at vokse i  løbet af aftenen, i takt  vinindtagelsen.

Paprika var dengang  en ung pige, der bare ville være skuespiller og kæmpede en brav kamp for at komme ind på teaterskolen.

Hele tretten gange  stillede hun  op til   optagelsesprøven, før det omsider skulle lykkes for hende at få  drømmen opfyldt.

Man må undre sig over  “dommerpanelets”  kvalifikationer til at bedømme talent, ihvert fald når det galdt  Paprika , der hurtigt viste sig at være i besiddelse af  et kæmpetalent.,

I  selskabet dengang,  var hun tilbageholdende og ikke meget talene,  måske  fordi det var en rimeligt svær opgave at få taletid  i dette selskab af ekcentrikere ,  hvor den ene  havde udgivet en roman, den anden udstillede sine malerier og en tredie havde netop indspillet en CD.

Jo jeg kunne så genkende ting her og der som filmen skred frem.  Især i moderen og den unge pige.

Det er en rigtig skøn  film Paprika her har begået. Fint og følsom her,  hvor hun ofte giver denfuld skrue  i store dramatiske sammenbrud .

Jeg fornemmede i glimt Bergmanns , Fanny og Alexandre .

Alle skuespillerne er gode i rollerne , og der er meget at  genkende  fra den tid på året hvor vi   samles.til julefesten..

En rigtig god film.