Tag lige og skrid med din spasserkasket

juni 4, 2018 6899 Af UE298865

Igår var det varmt i København og alle vil gerne afsted til skov og strand for at  nyde sommervarmen .

 

Det gælder også horden af kaoscyklister der hærger  byens gader og kører som det passer dem. Gerne i fuld fart og ofte  på fortorvet, så fodgængerne må springe til siden for at undgå at blive ramt…

Hvad er der sket med det at vise hensyn og have respekt for andre mennesker. Det er noget som  generationen af  forkælede  mobiltalene egoister ikke kender til.  Og de er såååå ligeglade. For det  handler kun om mig, mig og mig .

Efter at have været udsat for et eksemplar af overnævnte  cyklisttype , der kom i fuld fart imod os på et ret så smalt fortor , nåede vi frem til et ledigt bord på en cafee  ved Christianshavns kanal.  Bordet ved siden af os var besat af et meget højrøstet selskab bestående af tre mænd og en enkelt dame. Det var tydeligt de havde siddet der i mange timer og fået meget at drikke.

På et tidspunkt parkerer  en hvid bil med mørke ruder  lige overfor hvor vi sidder. Bilens fører er en yngre mand af anden etnisk herkomst ,  der bare  lader moteren køre.

Da det har stået på et par minutter,  råber damen fra nabobordet ,  at han skal slukke for motoren og  at det er ulovligt at lade den køre mere end tre minutter..

Fyren sender hende et  hånligt fuck dig  smil,  og gør ingen miner til at slukke.

Efter et par minutter, rejser hun sig og fotograferer bilens  nummerplade og gentager at det er forbudt at lade motoren køre og  at  hun vil melde ham.

Hun går tilbage til bordet og ringer til politiet, der siger at han vil få en bøde…

Bilens fører er total ligeglad, og det hånlige smil stadig på, hvilket til sidste får en af  mændene til at gå omdrejninger. Han er tydeligvis halvfuld og desværre meget aggresiv.  – Få slukket den motor Perkerrøv. råber han.

Uha, vi udveksler bekymrede blikke ved vores bord , da det er lige sådan at en situation kan køre af sporet.

Føreren af bilen reagerer da også fluks ved at stå ud af bilen og gå de få meter over gaden, hvor han læner sig truene ind over manden, og beder ham gentage  hvad det var han lige sagde.

Han lader sig imidlertid ikke  skræmme  og råber – Skal du nu slå mig din neger og tag så lige og fis hjem med din latterlige spasserkasket.

Vi holder vejret.

Nu  viser det sig at der er yderligere en passager  i bilen, skjult bag det  mørke vinduesglas. Han stiger ud af bilen og går   stiller sig ved siden af sin makker. Situationen er højspændt og ved at gå ud af kontrol.

Heldigvis er den nyankomne i stand til at holde hovedet koldt. Han er pæredansk eller hvordan man nu betegner en der ikke er af anden etnisk oprindelse Han får talt situationen ned og får hevet kammeraten med  tilbage til bilen..Lidt efter bliver motoren slukket og lidt efter kører de væk

Vi ånder lettet op.Det kunne have endt galt.

U