Speed indretning af lejlighed

juni 20, 2018 4204 Af UE298865

Det var noget af en udfordring at skulle indrette en stor tom lejlighed for bare 35 000kr , som var det beløb Richard medbragte efter salget af hans forretning, når alle regninger og gæld var betalt.

Ikke lige hvad vi havde aftalt hjemmefra.

Efter et mindre raserianfald fra min side over situationen, der med et havde ændret sig faretruene,  hvor jeg spurgte meget  højtråbene,  om hvorfor i alverden han ikke havde fortalt mig dette inden afrejsen.

Så var vi ikke kommet afsted, var svaret.

Den lader vi lige blive stående.

Efter indtagelse af et et meget stort glas vin, bestemte jeg mig for at droppe vreden, der ikke ville føre til noget. Nu var vi i Spanien og måtte få det bedste ud af det.

Vigtigst var at få en seng, helst også en gæsteseng , så vi og vores gæster, der snart ville ankomme, kunne komme til at ligge ned.

Flinke Jenny var straks behjælpelig, og kendte lige en dansk dame, der netop havde to dobbeltsenge billigt  til salg.

Næste dag kørte vi så afsted i udlejningsbilen  med Jenny. der havde lavet  aftalen om besigtigelse af varene.

Damen med sengene boede langt pokker i vold.

Hun havde da også et par ikke særlig pæne, gamle møgsenge til salg, som vi købte alt for dyrt.

Sådan er det, når der  handles  i nødstilfælde .

 

Da sengene senere på dagen var samlet og pyntet  med de mange søde  puder og sengetæpper,  der var  købt på lørdagsmarkedet i Puerto Banus, så det faktisk helt pænt ud.

Vi ventede de første gæsters ankomst  fra Danmark om et par uger.

Genbrugsforretninger var der ikke mange af i det område af Costa del Sol hvor vi boede.  Vi fandt alligevel en annonce for noget der hed  Jeans Imporium,  som vi straks satte kursen mod.

Jeg mærkede adrenalin suset i samme øjeblik jeg trådte ind af døren og erfarede at der var hele to etager fyldt tll bristepunktet med brugte møbler og tilbehør til boligen.

Jeg er bare såååå god til at powershoppe og for rundt som på speed.

Det første jeg  fandt var et stort elegant ottekantet spisebord i hvidlakeret lak, med otte tilhørene stole. Dernæst et herligt stort facetslebet spejl med tyk gammel guldramme. Det  ville se  knald godt ud på væggen bag spisebordet.

En trepersoners og en topersoners sofa betrukket med blomstret cretonne i bedste engelske countrystil var der også, plus sofa bord og to sideborde. De to store flotte lamper der var udstillet i sofagruppen røg også med i købet.

I et fjernt hjørne spottede jeg en stor bunke med sarte æblegrønne silkeagtige gardiner, nok til at alle vinduesfagene ( Har dem stadig  i flyttekasser  på mit loft.)

Hjemme i lejligheden fik Richard  gang i sin medbragte boremaskine og fik sat de mange gardinstænger, vi også havde været ude og købe, op i ekspresfart.

Som ved et mirakkel,  passede alle gardinerne i længden, der skulle bare sættes kroge og gardinringe på.

Jenny, der også var leveringsdygtig i gardinsyning og ophængning , præsterede et lille anstrengt citronsmil, da hun et par dage efter så  ophængningen.

Efter en uge indtraf der atter et mirakkel,  i form af en check med royalties fra bibelselskabet, for arbejdet med at illustrere en børnebibel, der var og er en kæmpesucses.

Denne velsignede  check har flere gange reddet situationen, når min økonomi har været anstrengt.

Med den, var der penge til havemøbler og store krukker med palmer og eksotiske blomster. Dem skulle mange af,   for at det skulle fylde noget, på de to store terasser .

Den dag vores venner ankom, kom også en opringning fra butikken der solgte havemøbler. Et bord var klar til afhentning.

Richard og Peter meldte sig til opgaven, som de mente de uden problemer kunne bære hjem, da forretningen lå et kvarters gang fra lejligheden.

Bente og jeg udvekslede blikke, da vi fra tidligere episoder, vidste der let kunne ske ting og sager når de to var sammen ..

Inden de drog afsted, var aftalen, at vi skulle spise middag om aftenen på den lokale strandrestaurant.

Adskellige timer gik, før mændene returnerede. Til deres ros skal nævnes, at de havde bordet med.

Herrene var særdeles opstemte, og fortalte begejstret og detaljeret om de mange styrt de havde foretaget, med bordet,  i diverse grøftekanterne der var  langs vejen  hjem. Der var opstået alvorlige problemer med balancen  efter  stop for at fejre gensynsglæden på den engelske pub der lå på vejen til møbelforretningen.

Vi troede de lavede sjov, når de ikke kunne stoppe og bare blev ved at gå lige ud til der var en væg, ligesom ham butleren, i slutfasen af sketchen,  vi morer os over hver nytårsaften. De var simpelthen total stang ørnede og protesterede ikke,  da vi foreslog  det  nok var bedst med et par timers søvn, så de kunne klare middagen om aftenen.

Da  det blev aften og tid til at skulle afsted , befandt de sig i  en coma lignende søvn og var helt umulige at vække. Vi måtte opgive.

Bente og jeg spiste middag alene på strandbaren..

Hvilket også var særdeles  hyggeligt.

Herrene sov igennem til næste morgen.