Vi har 10 år tilbage…og vi skal have det sjovt

maj 21, 2018 3435 Af UE298865

Da jeg for nogle år siden igen  flyttede tilbage i Dk, var jeg nærmest euforisk i min glæde over at være hjemme og kunne tilbringe mere tid i selskab med mine gode venner her der  var blevet noget forsømte gennem de sidste 9 år.

En ting jeg meget hurtigt bemærkede og syntes mindre godt om ved diverse sammenkomster, var at samtalen og jeg tør godt skrive hver gang lynhurtigt kommer til at handle om hvor øv det er at være gammel.  Gammel, ordet bliver nævnt rigtig mange gange og for hver gang føler jeg som en tung pose med sand bliver lagt ovenpå mit  hoved da  denne form for konversation er tung, nedadtrækkende og meget dansk .

Jeg ved sgu godt jeg ikke er nogen vårhare og at fortiden er betydelig længere end fremtiden, men behøver ikke at blive mindet om det konstant når jeg er ude for at hygge mig  med jævnaldrende, for de yngre gør det jo ikke.

Oveni alderssnakken kommer sygdomssnakken,  som  kan bliver ved rigtig længe. Selvfølgeligt skal det nævnes når familie,  venner og bekendte rammes af plager og også kan gå hen og   dø, men det behøver ikke være hovedemnet .

Det foregår  ikke sådan  i udlandet, i hvert tilfælde ikke i  Frankrig eller Spanien, hvor indstillingen til det det at blive ældre er  anderledes positiv.

En engelsk veninde udbrød hvergang vi mødtes til festligheder, hvilket var tit.  Vi har 10år tilbage og vi skal have det sjovt.

Hun siger det stadig, selv om  10år er gået. Der er  kommet forlængelse på  med yderlige 10 år,  for  alder er bare et tal, og idag er 70 det nye 50.

Selvfølgeligt kun hvis man er rask