Kunne være så hyggeligt at sidde på en cafe i Paris

juli 4, 2018 2766 Af UE298865

I selskab med en veninde, sad jeg i Grand biografens hyggelige cafe, hvor samtalen denne eftermiddag kom til at handle om cafeer i Paris.

Vi var enige om, at de parisiske, lige var en tand mere spændende end de københavnske.

Udvalget er overvældende og alle finder hurtigt sin yndlingscafe, i sit yndlingskvarter.

Vi fik i den grad talt os op, så efter endnu et par glas vin, så vi på hinanden og udbrød  – Kunne det ikke være hyggeligt, at sidde på en cafe på Boulevard Saint Germaine med en Pastis i glasset og bare kikke på mennesker.

Vil lige tilføje denne samtale fandt sted, i en periode, hvor tilfældet ville, at vi begge var single og så svingedevi  særdeles godt sammen, da vi var lige fanden i voldske.

-Er der et par billige biletter til weekenden, gør vi det .

Det var torsdag.

Fredag eftermiddag sad vi i et fly på vej til Paris.

Vi havde fået rejsen, plus to overnatninger, på et af de små sidegade hoteller for en slik.

Det blev nu ikke Pastis vi kom til at drikke den weekend, da vi blev enige om at holde os til Champagne, som vi allerede var begyndt at indtage i flyet, hvor vi tilfældigt kom til at sidde sammen med en lystig herre fra det københavnske natteliv, der bød på de små flasker med bobler, så snart baren blev åbnet .

Den type herrebekendtskaber har jeg været så heldig at kende en del af.

Hjemmefra havde vi  bestemt os for,  det kun skulle være cafelivet vi skulle dyrke på denne lille Parisertur.   Ingen seværdigheder eller udstillinger, måske lige et par modebutikker.

Vi lavede ikke andet i to dage, end at flytte fra det ene lille cafebord til det andet. Når vi var sultne, fandt vi en restaurant i latinerkvarteret og gik så tilbage til cafeerne.

Vi blev ikke trætte af at kikke på smarte pariserinder og langbenede fotomodeller i stiletter, der gjorde dem endnu højere.

Ved nabobordene sad  forfattere og andre intellektuelle,  med hovederne tæt sammen, ivrigt gestikulerende over en bog eller film.

Unge kunstner aspiranter fra det nærliggende akademi,  slentrede forbi i små grupper, bærene på store sorte mapper med deres tegninger.

Champagnestrømmen blev kun afbrudt ved et besøg på Rhumeriet,  også beliggende  på Boulevard Saint Germain , hvor vi indtog et par af deres berømte cocktails, der alle indeholder rom og  på ingen tid får mundvigene op til ørene.

Stilen skulle holdes, så vores sidste penge blev brugte til  champagne i flyet på hjemturen.

Denne skønne pigetur til Paris, er et dejligt minde om min norske veninde Kate.