Man må gå vejen…..

august 30, 2018 4500 Af UE298865

 

Når jeg tager en pause mellem at male og skrive,  sidder jeg hvis ikke det øsregner som idag, i en stol på terrassen med en kop kaffe og bare glor på fugle, træer og blomster.

Når jeg sidder der og gør ingenting,  har jeg det så godt, at jeg næsten bliver helt forskrækket over det.

Forskrækket, fordi det ikke kan passe, at man kan have det så godt og være nærmest lykkelig,  når man er helt alene, uden ham der manden og langt fra cafe Victor og byens andre hotte steder, hvor jeg snart i en menneskealder har slået mine folder og bildt mig selv ind,  at det var der man var happy.

Alligevel skal jeg stadig overbevise mig selv om,  det nu kan være rigtigt at man kan føle sig så godt tilpas, når man bor alene og  isoleret og drager derfor afsted mod storbyen,  sådan ca engang om ugen, dresset op og klar til oplevelser .

Der er da også stadig sjovt derinde. Jeg kan godt lide mennesker og kender heldigvis mange dejlige af slagsen ,  men må indrømme at jeg bliver glad, når jeg i min lille bil  igen svinger ind i indkørslen til mit sted i skoven.

Nå, dette blev til et lille  sidespring, da det jeg ville skrive om, handler om at læse selvhjælps og spirituelle bøger, som der findes alt alt for mange af på markedet, omhandlende alt lige fra at spå i kaffegrums,  til metoder, der lover dig  drømmeprinsen og en stor pose penge, hvis du følger netop deres forførelses metode.

Så er der de ægte sande bøger, dem som løfter sløret for de eviggyldige sandheder. Når du har læst en sådan, har den rykket dig et trin op på indsigtens stige.

Der mærkes en fantastisk berusende fornemmelse og et stort indre YES, som man gerne vil  fastholde og have mere af (sådan er vi mennesker jo) og derfor kaster man sig   sultent over den næste bog i stakken på sofabordet .

Da jeg for 30 år siden, alt er efterhånden snart 30 år siden,  havde læst sidste side på en sådan bog , og rakte ud efter den næste i stakken på sofabordet,  kom denne bemærkning fra min forfattermand.

– Man skal ikke være kryptgrådig.

Det var et godt råd, selv om jeg på det tidspunkt overhovedet ikke forstod hvad han snakkede om.

Ting tager som bekendt tid og får sindet ikke den nødvendige tid til at bearbejde den nye indsigt,  kan den være så overvældende, at du risikerer at miste din jordforbindelse, din grounding og mister du den, er der  skabt grobund for angst.

Ny indsigt skal fordøjes, det spirituelle frø, der netop er sået i dit sind, skal have tid til at spire og gro hos dig, så hold en pause, måske en længere en og gør almindelige jordnære ting, som f. eks  at male en væg, bage et brød eller skifte jord i potteplanten.

Man må  bevæge sig fremad med små skridt, når de hellige haller betrædes.